hdz-logo

brak

Poštovane Luške i Lučani

Poznato Vam je da se u nedjelju 1. prosinca održava prvi građanski referendum, jedan pravi festival demokracije jer su građani prvi put u 23 godine rekli koja im je tema jako važna. Taj dan odlučujemo jesmo li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca.

Hrvatska demokratska zajednica je stranka narodnjačke i demokršćanske tradicije iz koje proizlazi njena zadaća i obveza promoviranja i zaštite institucije braka, isključivo kao zajednice muškarca i žene, jer prema shvaćanju velike većine naših članova i simpatizera, brak i obitelj su temelji na kojem počiva naše društvo.

Poštujemo i uvažavamo različitost onih drugih i drugačijih, ali mi brak vidimo samo kao zajednicu žene i muškarca.

Pozivamo Vas da u nedjelju izađete na svoja uobičajena glasačka mjesta i zaokružite ZA, kako bi u naš Ustav ušla definicija braka – jedino i samo kao životna zajednica žene i muškarca.