hdz-logo

1378474193m245

Ministar Slavko Linić je zaprijetio da zdravstvo neće dobiti ni dvije milijarde kuna, koje su već osigurane kreditom, za sanaciju županijskih bolnica dok god u tom resoru ne prestane "nered koji vlada godinama".

Dva velika javna sustava u Hrvatskoj koji zapošljavaju i najviše ljudi, zdravstvo i obrazovanje, ne mogu se nadati da će dobit više novca dok god  se sa sredstvima kojim trenutno raspolažu ne počnu ponašati racionalno, poručio je to ministar financija Slavko Linić odgovarajući na pitanja građana pristigla preko društvenih mreža Twittera i Facebooka, prenosi "Novi list". Vlada je objavila video s najčešćim upitima, a Linić je zaprijetio da zdravstvo neće dobiti ni dvije milijarde kuna, koje su već osigurane kreditom, za sanaciju županijskih bolnica dok god u tom resoru ne prestane nered koji vlada godinama.

– Pripremljen je kredit od gotovo dvije milijarde kuna za sanaciju županijskih bolnica, ali novac neće biti isplaćen dok god vlada nered,  pa i u ovoj godini bolnice stvaraju gubitke,dok god ne smanjimo broj bolnica, ne zatvorimo  nepotrebne odjele, smanjimo broj zaposlenih i sve svedemo na razinu proračuna. Nije problem likvidnost, nije problem plaćanje dugova, problem je što ne provodimo reforme,  kazao je Linić.  Požalio se da Vlada nema  ni potporu sindikata u zdravstvu, jer su se bivši ministri dodvoravali sindikatima pa  je država »plaćala  skitanje po Hrvatskoj i sjedenje kod kuće«.

– Nema novca za rasipanje. ili ćete se prilagoditi krizi u Hrvatskoj i disciplini u radu  ili ćemo ratovati, poručio je Linić sindikalnim čelnicima.

Izvor: dubrovniknet.hr