hdz-logo

mhdz

"MLADEŽ Hrvatske demokratske zajednice zgranuta je premijerovim elementarnim nepoznavanjem stanja na tržištu rada u Republici Hrvatskoj. Jučerašnjom izjavom iz Pariza, Zoran Milanović nas je podsjetio na svoje diplomatske i političke (ne)sposobnosti. Negiranjem statističkih podataka Eurostata o 52 posto mladih nezaposlenih Hrvatica i Hrvata, premijer nam je jasno dao do znanja u kojem smjeru ide njegova politička karijera, budući da mu je ona diplomatska, po vlastitom priznanju, već prije 20 godina propala", naglašava se u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik Mladeži HDZ-a Josip Bilaver.

Mladež HDZ-a podsjeća da je u službenoj evidenciji Zavoda za zapošljavanje registrirano je 344.444 nezaposlene osobe, što je za 6,4 posto ili 20.661 osobu više nego krajem rujna prošle godine.

"Bježeći od činjenice da se zajedno sa Španjolskom i Grčkom nalazimo na samom vrhu po stopi nezaposlenosti mladih ljudi, Milanović nas je podsjetio da živi u paralelnom svijetu lišenom teške hrvatske svakodnevice. Jedino što može Hrvatsku pokrenuti jest neopoziva kolektivna ostavka vlade koja će joj u svakom slučaju biti uručena od hrvatskog naroda na sljedećim parlamentarnim izborima, ma kad oni bili", zaključuje se na kraju.

Izvor: www.index.hr