hdz-logo

investicijski forum dubrovnik

Pod pokroviteljstvom predsjednika RH Iva Josipovića jutros je u u organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije u hotelu "Excelsior" počeo 2.Međunarodni investicijski forum „Dubrovnik 2013“.

Nakon što je prošle godine uspješno organizirala prvi takav forum u Dubrovniku, županija je i ove godine okupila potencijalne investitore kojima će predastaviti više projekata koji se na području juga Hrvatske mogu realizirati. U tu će svrhu investitorima pomoći katalozi poduzetničkih i turističkih zona te zona nautičkog turizma koji su tiskani posebno za oaj Investicijski forum a navedimo i to da je županija osnovala i posebni tim za poticanje ulaganja.

Radu skupa uz domaćina, župana Nikolu Dobroslavića, nazoči i više od stotinu sudionika a prvi radni dan se sastoji od dva panela: jedan je posvećen geostrateškom položaju i investicijama u našoj županiji i investicijama u prometnu infrastrukturu na primjeru Zračne luke Dubrovnik dok je drugi posvećen turizmu uz naglasak na strateško promišljanje gospodarskog razvoja i očuvanja prostora kojom prigodom će biti predstavljena turistička kretanja na Mediteranu uz naglasak na razvoju investicija u golf turizmu.

Glavni partner Foruma i ove godine je Grad Dubrovnik, a glavni sponzor tvrtka „Dubrovački biser“. Najavljeno je kako će dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić prvog dana Foruma organizirati večeru za uzvanike, a tvrtka „Dubrovački biser“ Vicenca Blagaića posljednjeg dana organizirati obilazak lokacije Tri sestrice na kojoj se realizira velika turistička investicija.

Izvor: www.dubrovacki.hr