hdz-logo

ODGOVOR NAČELNICI NA MEDIJSKO PRIOPĆENJE

Prisjetimo se, vladajući su najavljivali i na Facebooku promovirali izradu nove prometne studije, međutim, od toga ništa. Načelnica je najavljivala uvođenje pametnog redarstva i aplikacije „Zakrpaj to“, međutim, ni to ne funkcionira. Novi komunalni redar je najavljivao i putem medija uvođenje komunalnog i prometnog reda. Međutim, za sada jedino pazi da se ne prolazi preko jarule ispred općinske zgrade. Naš prometni redar umjesto prometnog reda, vodi računa o raznošenju pošte.

Dakle, katastrofalno stanje prometa i parkinga u Veloj Luci, vladajući ne znaju ili ne žele riješiti, a plaćamo ih za to, ali zato znaju povećati cijenu parkinga! Pitamo se u što će utrošiti novce.

Sada Načelnica pokušava odgovornost za ovaj suludi udar na đepove naših mještana prebaciti na općinsko vijeće pa tako iznosi neistine da su vijećnici HDZ-a podržali ovo poskupljenje, što odlučno demantiramo.

Naime, Skupština Komunalnih djelatnosti d.o.o. jest Načelnica koja JE JEDINA ZAKONSKI ODGOVORNA I ZADNJA KOJA ODLUČUJE O CIJENI I VISINI PARKIRALIŠNE KARTE.

Općinski vijećnici iz Kluba HDZ-a NIKADA NISU PRIHVATILI povećanje cijene sezonske povlaštene parkirališne karte, niti se o tome ikada raspravljalo na općinskom vijeću. (molimo načelnicu da objavi zapisnik s odlukom o tome, ako postoji)

Dakle, radi se o klasičnom prebacivanju odgovornosti na drugog i iskrivljivanju istine, što je na žalost našoj načelnici u zadnje vrijeme počelo prelaziti u naviku.

Pozivamo načelnicu da odluku o povećanju cijene parkirališnih karata zaista i predloži Općinskom vijeću na glasovanje pa da vidimo tko će od općinskih vijećnika glasati za to.

Poštovani sugrađani, smatramo da problem parkiranja a s tim u vezi i prometnog nereda treba prvo pokušati riješiti mjerama koje smo uvodno spomenuli, a ne povećanjem cijena parkinga tjerati naše mještane da se ne voze automobilima, zato podržite naše nastojanje i potpišite peticiju.