hdz-logo

KOJA BORBA, POŠTOVANA NAČELNICE?!

Naša općinska načelnica Katarina Gugić prvo nas je izvijestila kako je uputila dopis Jadroliniji na temu boljih brodskih linija i brodova za Velu Luku, a onda je i prenijela odgovor Jadrolinije koji je protumačila kao negativan za naše mjesto.

Prije svega dužni smo pohvaliti Načelnicu da je uputila ovaj dopis Jadroliniji. Naime, neka se politički razilazimo, svima nama Lučanima neovisno o „bojama“ je u interesu da kao otočani imamo što bolje brodove sa što većim kapacitetom te što bolje i brže linije s kopnom. Shodno tome, dajemo Vam punu podršku da tako nastavite.

Međutim, žalosni smo da se naša načelnica ovaj dopis sjetila poslati tek 23.04.2019.g. (?!) tako reći na početku turisičke sezone. Pitamo se gdje je bila i što je radila po pitanju ovog, za sve nas otočane, životno bitnog problema? Ako je suditi po njenim polugodišnjim izvještajima o radu, nije u ove dvije godine napravila apsolutno ništa. NAIME, NIJE TRAŽILA NI BILA NITI NA JEDNOM SASTANKU S UPRAVOM JADROLINIJE, NIJE DO SADA NIKADA NI UPOZORILA JADROLINIJU NA OVAJ PROBLEM, A OBNAŠA VLAST VEĆ DVIJE GODINE.

Doduše, bila je naša Načelnica na jednom jedinom sastanku u Dubrovniku (28.siječnja 2019.) na temu kvalitetnije pomorske povezanosti otoka Korčule i Lastova ali i tada isključivo na inicijativu i poziv saborskog zastupnika iz reda HDZ-a. Za razliku od nje, naši susjedi Hvarani imaju na desetke sastanaka godišnje s upravom Jadrolinije.

Tko nama brani da se tako i mi borimo, guramo, lobiramo, sufinaciramo radi bolje prometne povezanosti? Nitko nam ne brani! Tko će nam pomoći kada oni koje smo sami izabrali da vode ovo mjesto, nisu u stanju uopće upozoriti Jadroliniju na ovaj problem, barem ih pozvati na sastanak i to raditi svakih tjedan dana dok ne popuste.

NA SASTANKE O USUGLAŠAVANJU BRODSKIH LINIJA NIKAD SE NIJE POJAVILA. Nakon svega, naša načelnica se usuđuje prozivati sve po redu samo svoju odgovornost ne vidi.

Vi ste načelnice dobili odgovornost i povjerenje od većine Lučana da riješite ovaj problem. Što ste i koliko napravili? Ništa. Dakle, Vi, a prije Vas Vaš prethodnik nas držite svojim stalnim neradom po ovom pitanju u prometnoj izolaciji.

NISTE NAS SAMO PROMETNO IZOLIRALI. IZOLIRALI STE NAS SVOJIM NERADOM, ALJKAVOM I NEVJERODOSTOJNOM POLITIKOM OD SVIH POLITIČKIH CENTARA MOĆI U DRŽAVI PA ČAK I OD VAŠEG STRANAČKOG VRHA U SDP-U ČIJU STE SMJENU POTPISIVALI.

Nemojmo se stoga čuditi odgovoru Jadrolinije. Naime, taj prijevoznik odgovara za cjelokupan transport roba i ljudi na Jadranu. Radi se o pravno i logistički jako složenim i skupim aktivnostima koje se planiraju početkom godine. Iluzorno je sada očekivati da će jedan zakašnjeli i na brzinu sklepani dopis načelnice promijeniti transportni plan našeg najvećeg brodara za cijeli Jadran. Za nadati se uspjehu to je trebalo napraviti puno ranije, konstruktivnije i upornije. Prema informacijama kojima mi raspolažemo brod KORČULA trebao bi na liniji Split-Vela Luka-Ubli početi voziti krajem tjedna ili za vikend.

Očekujemo od Vas poštovana Načelnice puno veći i ozbiljniji angažman, očekujemo da riješite problem kako katamarana tako i trajekta. Nadamo se da ćete konačno pokazati svoje sposobnosti i da Vam navedeni problem bude na listi prioriteta u obnašanju Vaše dužnosti.