hdz-logo

"ZAŽELI"

JAVNI POZIV za iskaz interesa za sudjelovanje u projektu

„Želim pomagati“ -

program zapošljavanja žena na području općine Vela Luka

 

Pozivaju se nezaposlene žene na iskazivanje interesa za sudjelovanje u projektu „Želim pomagati“ u sklopu programa „Zaželi“- program zapošljavanja žena financiranog iz Europskog socijalnog fonda.

Projektom će se omogućiti edukacija i zapošljavanje za 20 nezaposlenih žena koje će pružati potporu i podršku starijim osobama u nepovoljnom položaju u njihovim kućanstvima, na period od dvije godine.

Na ovaj poziv mogu se javiti nezaposlene punoljetne žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih kod Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Sve zainteresirane žene, molimo da se jave u Općinu, Upravni odjel za društvene djelatnosti, poljoprivredu i gospodarstvo što je prije moguće.

Također pozivamo sve starije osobe bez podrške obitelji i u nepovoljnom položaju, kao i druge osobe u nepovoljnom položaju (osobe s invaliditetom, kronični bolesnici i dr.), a kojima je potrebna pomoć, potpora i podrška u kućanstvu da svoje kontakt podatke jave u Općinu. (tel. 020 295 900, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. )

Ovim Programom, putem zaposlenih radnica, besplatno će se pružati usluge kao što su:
- dostava namirnica,
- pomoć u pripremi obroka,
- organiziranje prehrane,
- održavanje čistoće stambenog prostora,
- briga o higijeni,
- posredovanje u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa i sl)
- te pružanje podrške kroz razgovor i druženje.