hdz-logo

Prva nedjelja došašća

advent noć

Došašće ili advent je razdoblje u crkvenoj liturgijskoj godini, vrijeme pripreme za blagdan Božića. U došašću, izrađuje se i stavlja na stol adventski vijenac s četiri svijeće. Simboliziraju četiri nedjelje adventa.
U Veloj Luci je veliki adventski vijenac postavljen na trgu pored hotela "Korkyra". Na vijencu je zapaljena prva svijeća uz prigodnu molitvu i blagoslov velolučkog župnika don Ante Burića. Dječji crkveni zbor župe sv. Josipa pod vodstvom Danijele i sestre Tješimire otpjevao je nekoliko pjesama. Vijenac su osmislile i izradile članice zajednice žena "Katarina Zrinski".Grane za vijenac donacija su Županijskog odbora HDZ-a DNŽ.
U nadsvođenom dijelu restorana hotela "Korkyra" održan je Božićni sajam na kojemu su udruge Liga protiv raka - ogranak Vela Luka, udruga roditelja djece s posebnim potrebama "Cvitić", udruga "Naši trudi", dječji vrtić "Radost" i Narodna knjižnica "Šime Vučetić" prodavali božićne ukrase i čestitke. Prikupljeni prilozi namjenjeni su radu ovih udruga i ustanova...

Događanja će se nastaviti u sve adventske nedjelje. Svake nedjelje očekuju se novi izvođači: Narodna glazba, crkveni zbor don Ivo Oreb i djeca dječjeg vrtića "Radost". A treće nedjelje prikupljat će se sredstva za Caritas. Četvrte nedjelje očekuje se dolazak Djeda Mraza sa darovima za najmlađe.
Pokrovitelj događanja je Općina Vela Luka i Turistička zajednica Općine Vela Luka, a organizatori Župni Caritas župe Vela Luka, mladež HDZ-a i zajednica žena "Katarina Zrinski" OO HDZ-a Vela Luka.

2

4

6

7

1

3